Logo Eloquo

Vakantie op Le Bouis

Het opknappen van de boerderij in La France Profonde heeft "iets" langer gevergd dan gepland maar we wonen nu al bijna twee decennia in het huis van onze dromen. Onze kat Doerak en onze eerste weimaraner Ivor hebben inmiddels het tijdelijke met het eeuwige verwisseld, maar onze tweede weimaraner Casper heeft energie voor twee en zijn dochter Heidi blijkt een aardje naar haar vaartje te hebben.

Le Bouis is een gehuchtje van drie boerderijen in de gemeente Deux-Chaises, gelegen in het Franse departement Allier. De Allier, ook wel de Bourbonnais genoemd, is het noordelijkste departement van de Auvergne. Onze streek, de Bocage Bourbonnais – vanwege de vele heggen die de weilanden scheiden – is een stil, groen, heuvelachtig en waterrijk gebied met ontelbare kerken en kastelen. De Allier is onbekend bij de meeste Nederlanders en bij zo goed als alle Fransen die niet in de Auvergne zijn geboren.

Het is een streek voor wandelaars, jagers, vissers en lanterfanters die het gejacht en gejaag van de grote stad even achter zich willen laten. Voor de meeste tieners is het hier minder geschikt. Er is in de hele Allier geen disco van enige betekenis, de cafés worden bevolkt door bejaarden en er is geen strand.

Ons huis, dat toen we het kochten uit niet meer dan muren en een dak bestond, is na jaren metselen en knutselen getransformeerd in een luxe boerderij met twee kleine en twee grote kamers die alle zijn voorzien van een eigen badkamer met toilet. In de tuin is plaats voor een paar tenten. Er kan worden gezwommen en gevist in ons eigen meertje.

Le Bouis is ideaal gelegen voor het maken van een korte tussenstop op weg naar Spanje, Italië en de Middellandse Zee. Op verzoek van het onderbetaalde kamermeisje, worden bezoekers voor één nacht echter geweerd. Wij vragen daarvoor uw begrip. Klik hier voor een routebeschrijving vanaf Amsterdam naar ons huis.

De sterrenhemel boven Le Bouis

Bezoek mijn koor