Tiramisu

Een heerlijk Italiaans nagerecht dat nooit gaat vervelen, niet kan mislukken en eigenlijk heel snel gemaakt kan worden. Het gerecht bevat rauwe eieren en is vanwege het salmonellagevaar niet geschikt voor kleine kinderen, zieken en bejaarden.

Ingrediënten voor 10 personen

Bereiding

Zet een halve liter dubbelsterke koffie en meng die in een schaal met 3 borrelglazen Amaretto. Splits 6 eieren. Sla de witten stijf met een snufje zout en klop de gelen schuimig met 100 gram suiker en nog een laatste glaasje Amaretto. Roer met een pollepel een pond mascarpone door het eigeelmengsel en klop het geheel daarna romig met een garde. Spatel de eiwitten door het mengsel.

Neem een grote platte schaal om de tiramisu op te bouwen. Rol de lange vingers één voor één met een snelle beweging door de koffie en bedek er direct de hele bodem van de schaal mee. Spreid de helft van de crème uit over de lange vingers. Leg er weer een sluitende laag door de koffie gehaalde lange vingers op. Spreid daar de overige crème in een egale laag op uit. Zet de schaal een paar uur in de koelkast om op te stijven. Bestuif de tiramisu voor het opdienen met cacaopoeder.