Tiramisu

Een heerlijk Italiaans nagerecht dat nooit gaat vervelen, niet kan mislukken en eigenlijk heel snel gemaakt kan worden. Het gerecht bevat rauwe eieren en is vanwege het salmonellagevaar niet geschikt voor kleine kinderen, zieken en hoogbejaarden.

Ingrediënten voor 6 personen

Bereiding

Zet 175 gram sterke koffie. Dit kun je doen door koffie te zetten van 10 gram oploskoffie en 175 gram water. De biologische Mexicaanse oploskoffie van Carrefour is heel lekker. Meng de Amaretto en de cognac of armagnac door de koffie en laat de vloeistof een beetje afkoelen.

Splits 3 eieren. Sla de witten stijf met een snufje zout en klop de gelen schuimig met 50 gram suiker. Roer de mascarpone door het eigeelmengsel met een pollepel en klop het geheel daarna romig met een garde. Spatel de eiwitten door het mengsel.

Neem een grote platte schaal om de tiramisu op te bouwen. Rol de helft van de lange vingers één voor één met een snelle beweging door de koffie en bedek er direct de hele bodem van de schaal mee. Spreid de helft van de crème uit over de lange vingers. Leg de overige door de koffie gehaalde lange vingers op de crèmelaag en spreid de rest van de crème in een egale laag over de lange vingers uit. Zet de schaal een paar uur in de koelkast om op te stijven. Bestuif de tiramisu voor het opdienen met cacaopoeder.