Appeltaart

Een zeer Nederlands recept voor appeltaart van de familie Vlaming. Niet tegen ma Vlaming vertellen, maar eigenlijk is de appeltaart van haar dochter nóg lekkerder. Klik hier voor haar recept.

Ingrediënten

Bereiding

Voor het beslag:

Oven voorverwarmen op 200 °C. Boter, basterdsuiker, cakemeel en ei met de hand door elkaar kneden tot er een stevige bal ontstaat. Een springvorm goed met boter invetten en met meel bestrooien. Met een deel van het beslag de bodem bedekken en met de rest de rand bekleden. De beschuitkruimels over de bodem strooien (om vocht vast te houden).

Voor de vulling:

Appelen schillen en grof raspen. Suiker, kaneel, rozijnen en weinig bloem erdoor werken (om het vocht van de appelen te binden). Het appelmengsel op de bodem schikken en mooi gelijk maken. Daarna nog wat suiker over het appelmengsel strooien.

Ongeveer 35 minuten bakken bij 200 à 210 °C. Draai de taart een halve slag na een kwartier. Controleer na een half uur of de taart niet te donker wordt.