Frikandellen

Ik heb na de aanschaf van onze gehaktmolen annex worstmolen het hele internet afgezocht naar een goed recept voor frikandellen en, gesterkt door alle informatie, op gevoel een eigen recept samengesteld. Wat denk je? Het was in één keer goed.

Ingrediënten voor 6 personen

Bereiding

Draai de speklapjes en de kipfilet om en om op de grove schijf door de gehaktmolen. Meng alles goed en kneed alle overige ingrediënten door het mengsel. Draai alles nog een keer door de fijne schijf.

Leg een flink stuk ovenpapier onder de gehaktmolen. Zet de worstuitgang op de molen. Draai ongeveer twaalf frikadellen per kilo vlees en leg ze zolang op het ovenpapier. Breng een grote hoeveelheid water aan de kook in een wijde pan. Kook de frikadellen met vier of vijf stuks tegelijk, vier minuten of tot ze beginnen te wentelen. Laat ze uitdruipen en afkoelen.

De frikadellen kunnen nu meteen worden gefrituurd of worden ingevroren.