Capellini in room met gerookte zalm

De snelste maaltijd in ons repertoire. We noemen het Italiaans maar we hebben het zelf bedacht.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereiding

Breng in een grote pan water met een eetlepel zout aan de kook. Roer de capellini erdoor en kook de pasta zonder deksel op de pan onder af en toe roeren beetgaar. Zet dan het vuur uit.

Breng ondertussen de slagroom al roerend aan de kook in een grote pan met een dikke, afgeronde bodem. Zet het vuur laag en roer de kappertjes en de peperkorrels door de room. Rasp de Parmezaanse kaas en roer de kaas op middelhoog vuur door de room tot hij is opgelost. Zet het vuur laag, zodat de kaas niet kan aankoeken. Snijd de plakjes gerookte zalm in kleine stukjes en laat deze warm worden in de roomsaus. Proef of er nog iets zout of peper bij moet en zet het vuur uit.

Giet de capellini af in een vergiet. Roer de pasta goed door de roomsaus en dien meteen op.

Wij maken op ieder bord een kuiltje in het midden van de pasta en serveren daar een rauwe eierdooier in. Als je dat eng vindt, kun je die laatste verfijning weglaten.