Aardbeiensorbet

Een supereenvoudig recept voor heerlijk sorbetijs waarop eindeloos gevarieerd kan worden. Vervang bijvoorbeeld de aardbeien door 1 kilo vruchtvlees van overrijpe (witte) perziken voor perzikensorbet. Sorbetijs wordt het mooist in een ijsmachine maar u kunt het ook maken in een kom die in de diepvriezer wordt geplaatst. In dat geval het mengsel grondig en stevig doorroeren met een vork. Eerst na 1 uur vriezen, dan na een ½ uur en daarna nog 2 keer na een ¼ uur. Het ijs is de dag zelf het luchtigst en lekkerst.

Ingrediënten voor 10 personen

Bereiding

Was de aardbeien en snijd de kroontjes eraf. Maak er samen met de suiker en het sinaasappelsap een gladde puree van in de keukenmachine.

Passeer het mengsel door een zeef en/of voeg 10 cl wodka toe voor een gladder en smeuïger resultaat.

Doe het mengsel over in de ijsmachine en draai er sorbetijs van. Volg de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine of draai het ijs door tot het taai en lichter van kleur begint te worden. Laat dan verder bevriezen in een bak in de diepvriezer.